utorak, 1. ožujka 2016.
SANTA BARBARA KOCKE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
6 bjelanjaca
100gr. secera
200 gr. mljevenih orasa
4 zlice brasna
1/2 praska za pecivo
KREMA
700ml. mlijeka
5 zlica secera
6 zumanjaca
2 vanilla puding
230gr. putera
2 rebra kuhinjske cokolade
1-2 slag pjene
PRIPREMA
Pjenasto izmiksajte bjelanjca sa secerom da dobijete gustu masu.
U to dodajte brasno,mljevene orase i prasak za pecivo i mijesate sa spatulom dok se smjesa ne sjedini.
Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 190C oko 20tak min.
Peceni biskvit ostavite da se potpuno ohladi.
KREMA
Od 700ml. mlijeka oduzmite malo mlijeka i pomijesajte sa jajima i vanillom puding.
U ostatak mlijeka dodajte 5 zlica secera i stavite da se kuha.
U kipuce mlijeko dodajte smjesu pudinga i jaja i zatim mijesajte da se smjesa zgusne.
Skinite sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi.
U hladnu kremu dodajte omeksali maslac i izmiksajte dobro.
Kremu podijelite na dva dijela.
U jedan dio kreme dodajte 2 rebra otopljene kuhinjske cokolade.
Na hladan biskvit stavite prvo zutu kremu,zatim cokoladnu kremu i na kraju slag pjenu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari