subota, 27. veljače 2016.
TORTA OD KOJE ZASTAJE DAH
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
korice
12 belanaca
12 kasika secera
24 kasike mlevenih oraha
3 kasike kakao
9 kasika brasna
fil
12 zumanaca
12 kasika secera
100 gr mleka
4 stangle cokolade
250 gr margarina
drugi fil
2 kesice slaga
mleko
Priprema
1.
Ispeci tri korice od po 4 belanca, 4 kasike secera, 8 kasika oraha, 1 kasika kakao i 3 kasike brasna. Peci u zagrejanoj rerni dok porumene i izvaditi da se ohlade.
Umutiti mikserom 12 zumanaca sa 12 kasika secera, dodati 2 soljice mleka i staviti na paru da se kuva, dodati cokoladu i skuvati fil. Kada se ohladi dodati margarin.
Umutiti 2 slaga sa 200 gr mleka.
Filovati prvu koricu filom, pa preko premazati slag, pa drugu isto tako. Odozgo tortu premazati samo braon filom, moze i slag, ali ja sam mislila da je mnogo slaga vec u torti, pa sam odozgo napravila ukrasne sare prah secerom. Ako zelite i slag odozgo, treba vam jos jedna kesica slaga.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari