utorak, 29. prosinca 2015.
LJEŠNJAK/BADEM ŠNITE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
Biskvit
5 bjelanjaka
20 dag šećera
25 dag mljevenih lješnjaka (stavila bademe)
1 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
Krema
1/2 pudinga od vanilije
250 ml mlijeka
2 žlice šećera
20 dag margarina
12 dag šećera u prahu
2 vanilin šećera
3 žutanjka
Priprema
1.
Za biskvit umutiti bjelanjke sa šećerom i lagano umiješati lješnjake pomiješane sa brašnom i praškom za pecivo. Peći u velikom plehu (koristim onaj koji sam dobila uz pećnicu veličine cca 30x40cm). Ohlađeni biskvit prerezati uzdužno na tri dijela.
2.
Za kremu u mlijeku skuhati puding sa dvije žlice šećera, žutanjcima i vanilin šećerom. U ohlađeni puding umiješati margarin pjenasto izrađen sa šećerom u prahu.
3.
Kremu premažite biskvite i ukrasite po želji… i to je to… uživajte…:))
Posluživanje
Kako i napisah ispod slike… kolač mi je ukusniji sa bademima pa sam ga tako i pravila… ukrasila sa listićima badema…
Recept je iz knjige “Moji najbolji kolači”... ispod piše da ga je poslala Ana Štefulj iz Nedelišća… pa hvala gospođi Ani :)))
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari