utorak, 1. ožujka 2016.
BRZE ROLNICE SA ŠUNKOM I SIROM ZA 20 MINUTA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci:
Tijesto:
– 150 g svježeg sira
– 4 velike žlice mlijeka
– 1 jaje
– 4 velike žlice ulja
– 250 g brašna
– 1 vrećica praška za pecivo (ja na ovu količinu brašna stavljam pola)
– 1 žličica soli
Nadjev:
– 150 g sirove šunke (tanko narezane)
– 100 g ementaler sira (tanko narezanog) (može i neki drugi)
Za premazivanje:
– malo mlijeka
– Varijacije za premazivanje
– 1 malo jaje (isplati se žrtvovati :)
– sjemenke (sezam, suncokretove), kim, ribani sir
Priprema:
Pomiješajte sir s mlijekom, jajem i uljem. Brašno prosijte s praškom za pecivo, dodajte sol. Pomiješajte navedene sastojke i zamijesite tijesto.
Tijesto razvaljajte u list veličine otprilike 36×36 cm. Iz njega izrežite kvadrate 9 cm. Na izrezano tijesto rasporedite komadiće sira i šunke i savijte u obliku valjka. Dobro pritisnite rubove prstima (tako da sir ne može curiti van).
Na lim stavite papir za pečenje, pa rolice koje premažite mlijekom (preporučam jajetom i sjemenkama). Pecite u pećnici na 180°C oko 15-20 minuta.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari