"

utorak, 1. ožujka 2016.

TULUMBEEEEE, TULUMBE



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Sastojci
Za šerbet(sirup,agdu…)
1 kg šećera
0,5 l. vode
1 manji limun
Za testo:
0,5 l. vode
1 k.š.(kafena šoljica od 1 dl) šećera
1 k.š. ulja


500 g oštrog brašna
5 jaja
malo soli za mućenje jaja
Za prženje
1 l. ulja

Priprema
1.
(Sastojci su dati za jednu a ja pravila dve mere!)!!
2.
Brašno i jaja zagrejani na sobnoj temperaturi.
———————————————————-
3.
Prethodnog dana skuvati šerbet.
4.
Staviti šećer i vodu da provri(pokriti šerpu da to bude čim pre).Dodati onda nasečen limun na kolutiće i na tišoj vatri(da vri u šerpi),pokriveno opet, neka se kuva neko vreme dok se kolutići limuna ne zastakle.
Ohladiti i staviti u frižider.Treba da bude ledeno hladan.
5.


Testo :
6.
Vodu,šećer i ulje(isto u pokrivenoj šerpi)neka provri.Tada usuti prosejano oštro brašno.Mešati lepo varjačom da se što više brašna izmeša i upari sa vrelom vodom.
Skloniti onda sa vrele ringle i mikserom(*) sa nastavcima za testo na manjoj brzini(jer ‘oće da lete grumenčići testa)mešati i mešati….da se cela masa što može više sjedini .(A to ide lakše i lepše je testo posle kad je onako najvrelije zamešeno).
7.
Onda, isipati testo na sto i mesiti rukama(dovoljno se ohladilo da možete da mesite),dok se ne ohladi da bude mlako .
8.
Umutiti mikserom(sad, nastavci za krem, je l’ tako? :) )cela jaja sa malo soli.
9.
Prebaciti testo u vanglicu, napraviti rupu u sredini i iz dva puta dodati ona umućena jaja(**) i isto, nastavcima za testo, sve leeepo izmešati da testo liči kao na neki gusti krem ! (Krenuti od manje brzine da vam se ne razlete grumenčići testa i kaša od jaja, a posle postepeno povećavati).
10.
Testom puniti špric i pržiti tulumbe na vrelom ulju .
11.
Pržene tulumbe vaditi direktno u ‘ladan šerbet .Neka stoje u njemu dok vi istiskate novu turu tulumbi da se prže i ponovo napunite špric.Onda izvadite tulumbe na pleh a šerpu sa šerbetom vratite u frižider da se opet dobro ohladi za sledeću turu tulumbi.
12.
Ispržene i spremne za krkanje
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari