subota, 26. ožujka 2016.
PUSLICA TORTA
SASTOJCI
Kora
12 komada belanaca (jaja klase A)
600 gr secera
1 kasika sirceta
Fil
1 l mleka
10 kasika secera
80 gr gustina
1 kesica pudinga od vanile
12 komada zumanaca
500 gr margarina
500 gr pecenih mlevenih oraha
Okolo
400 gr slag pene C
0.5 l mleka
PRIPREMA
Kora
Kore umutiti i susiti kao u receptu za Japanski vetar. Imati na umu da su ove kore suve i hrskave. Nisu meke i ne cure posle.
Velicina pleha je 38 x 42 cm.
Susenu koru podeliti na 2 dela.
Fil
Izmesati zumanca sa malo mleka, gustinom i pudingom. Ostatak mleka i secer staviti da prokuva. Skuvati smesu od gustina u mleku.
U ohladjen fil umutiti margarin i orahe koji su prethodno malo peceni u rerni i samleveni.
Filovanje
Kora - fil - slag i kora - fil - slag.
Gotova torta
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari