petak, 4. ožujka 2016.
ČOKSI
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Biskvit
8 žumanjaka
150 g šećera
150 g margarina sobne temperature
4 žlice brašna
200 g čokolade u prahu
1/2 praška za pecivo
8 bjelanjaka
1 dl mlakog mlijeka
Krema
300 g čokolade za kuhanje
1 l slatkog vrhnja
125 g margarina
PRIPREMA
Žumanjke i šečer pjenasto izraditi sa mikserom na najvećoj brzini.
Lagano dodavati omekšali margarin,dobro izraditi da se margarin spoji sa žumanjcima.
Čokoladu u prahu,brašno i prašak za pecivo skupa prosijati.
Bjelanjke uzraditi u čvrsti snijeg.
U smjesu žumanjaka,šećera i margarina naizmjence dodavati čokoladu u prahu sa brašnom i snijeg od bjelanjaka.Miješati lagano sa kuhačom dok se svi sastojci ne sjedine.
Tepsiju u kojoj ćemo peći dobro premazati margarinom i posuti sa brašnom.
Uliti smjesu za biskvit i peći u predhodno zagrijanoj pećnici na 180°C 30-35 minuta,
Prvih 20 min pečenja pečnicu ne otvarati.
Pečeni mlaki biskvit preliti sa 1 dl mlakog mlijeka.
VAŽNO;Mlijeko prvo sipati po rubovima biskvita zatim prema sredini.
Čokoladu za kuhanje izlomiti i preliti sa slatkim vrhnjem.Uz stalno miješanje kuhati na srednje jakoj vatri do vrenja.
Kada provrije maknuti sa vatre i dodati margarin.
Miješati kuhačom dok se margarin ne otopi.
Lagano preliti preko ohlađenog biskvita.
Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se krema ne ohladi zatim staviti u hladnjak do posluživanja.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari