petak, 4. ožujka 2016.
MRAK BAKLAVA GOTOVA ZA POLA SATA
SASTOJCI
12-14 listova kora za baklavu
200 g mljevenih oraha
100 g mljevene plazme (ili drugog keksa)
100 g rendane čokolade
3 kašike šećera
4 kašike griza
100 ml ulja
malo vode
I još
100 ml ulja
50 g putera
sirup
600 g šećera
1 vanilin šećer
700 ml vode
PRIPREMA
Prvo pripremiti sirup: sve sastojke kuhati oko 20 minuta, pa ostaviti da se sirup ohladi!
Sjediniti mljevene orahe, mljevenu plazmu, rendanu čokoladu, griz, šećer,100 ml ulja i malo vode ili soka od limuna.Sve dobro sjediniti. Otopiti ulje i puter. Pleh premazati puterom.Na radnu plohu staviti koru, posuti sa par kašika otopljenog putera i ulja,preklopiti drugom korom, pa na jedan kraj staviti fil.
Zarolati, pa redati u pleh. Na isti način pripremiti i ostale "rolate". Izrezati na parčad, pa peći na 200 C, oko 40 minuta.
Pečenu baklavu preliti hladnim sirupom.
Kada se baklava ohladi, poslužiti!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari