srijeda, 10. veljače 2016.
RAFAELO ŠTANGLE! ZA LJUBITELJE KOKOSA.
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
za koru:
5 belanaca
300 gr šećera
150 gr kokosovog brašna
100 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 šoljica mleka
5 žumanca
5 kašika brašna
5 kašika šećera
500 ml mleka
200 gr putera
200 gr prah šećera
i još:
250 ml slatke pavlake
prepečeni kokos
Priprema
1.
U dubuku šerpu sipajte 500 ml mleka i stavite da se kuva.
2.
Posebno umutite 5 žumanaca sa 5 kašika šećera i 5 kašika brašna, pa dodajte malo toplog mleka i sve zajedno promešajte.
3.
Kada je ostatak mleka provreo, dodajte smesu sa žumancima i uz mešanje skuvajte fil.
4.
Sklonite sa ringle, na površinu stavite streč foliju i ostavite da se ohladi.
5.
Umutite puter i prah šećer i to dodajte u potpuno ohlađen fil sa žimancima.
6.
Tek kada je fil spreman pripremite i koru:
7.
Umutite mikserom 5 belanaca, pa uz stalno mućenje dodajte malo po malo šećera. Kada ste potrošili svu količunu šećera, mutite još malo.
8.
Isključite mikser, a brašno prosejte sa praškom za pecivo.
9.
Pomešajte prosejano brašno sa kokosom, pa dodajte pola količine u umućena belanca. Dobro pormešajte i sjednitite, pa dodajte i ostatak i opet sjedinite.
10.
Testo sipajte u podmazan i brašnom posut đuveč pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
11.
Čim je testo pečeno prelijte ga šoljicom mleka i ostavite da se ohladi.
12.
Preko ohlađenog testa sipajte i fil sa žumancima.
13.
Umutite slatku pavlaku, nafilujte kolač, pospite prepečenim kokosom i do služenja kolač držite u frižideru.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari