"

srijeda, 10. veljače 2016.

RAFAELO ŠTANGLE! ZA LJUBITELJE KOKOSA.




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








Sastojci
za koru:
5 belanaca
300 gr šećera
150 gr kokosovog brašna
100 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 šoljica mleka
5 žumanca
5 kašika brašna
5 kašika šećera


500 ml mleka
200 gr putera
200 gr prah šećera
i još:
250 ml slatke pavlake
prepečeni kokos

Priprema
1.

U dubuku šerpu sipajte 500 ml mleka i stavite da se kuva.
2.


Posebno umutite 5 žumanaca sa 5 kašika šećera i 5 kašika brašna, pa dodajte malo toplog mleka i sve zajedno promešajte.
3.

Kada je ostatak mleka provreo, dodajte smesu sa žumancima i uz mešanje skuvajte fil.
4.

Sklonite sa ringle, na površinu stavite streč foliju i ostavite da se ohladi.
5.

Umutite puter i prah šećer i to dodajte u potpuno ohlađen fil sa žimancima.
6.

Tek kada je fil spreman pripremite i koru:
7.

Umutite mikserom 5 belanaca, pa uz stalno mućenje dodajte malo po malo šećera. Kada ste potrošili svu količunu šećera, mutite još malo.
8.

Isključite mikser, a brašno prosejte sa praškom za pecivo.
9.

Pomešajte prosejano brašno sa kokosom, pa dodajte pola količine u umućena belanca. Dobro pormešajte i sjednitite, pa dodajte i ostatak i opet sjedinite.
10.

Testo sipajte u podmazan i brašnom posut đuveč pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
11.

Čim je testo pečeno prelijte ga šoljicom mleka i ostavite da se ohladi.
12.

Preko ohlađenog testa sipajte i fil sa žumancima.
13.

Umutite slatku pavlaku, nafilujte kolač, pospite prepečenim kokosom i do služenja kolač držite u frižideru.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari