"

srijeda, 10. veljače 2016.

BOSANSKE HURMASICE




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna




Sastojci:
2 jaja
2 fildzana ulja
2 fildzana secera
2 fildzana kokosa
3 kasike masla
p za p prasak za pecivo
po potebi brasna


agda
9 fildzana secera
11 fildzana vode
1 kom limuna

Priprema:


Jaja umutiti pjenasto pa dodati sve sastojke po redu gore navedenom…I na kraju dodavati brasna toliko da tijesto ne bude ni tvrdo ni mehko…

  Pa peci hurmasice i zalizi agdom…Ali JOS VRUCE HURMASICE ZALITI MLAKOM AGDOM..da bi bile mehke i prhke…
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari