"

srijeda, 10. veljače 2016.

TRIGONI ( TROKUTIĆI )




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






Sastojci
500 gr gotovih kora
Premaz za kore
400 gr mlako mleko
1 kocka 40 gr sviježeg kvasca
1 kašičica šečera
200 gr ulja
6 kašike brašna


Fil
1 struk blitve
500 gr sira
1 kašičica čubrica
1 jaje za mazanje odozgo

Priprema
1.
Premaz za kore

Kvasac rastopite sa malo mleka i kašičicom šečera
2.
Pomešajte ostalo mleko i ulje, pa dodajte rastopljeni kvasac i brašno, i dobro izmešajte
3.
Fil


Izgnječen sir pomješajte sa opranom i očistenomn blitvom, isječenom na rezance (sir je bio slan nisam dodavala soli)
4.
 Priprema

Stavite koru i četkicom nanjesite premaz, pa preklopite na polovinu po dužini. Opet namažite premazom, i preklopite. Dobili ste četvrtinu kore.
5.

Dole levo nanesite jednu žlicu fila
6.
Počnite preklapati prvo ka desnoj strani, pa ulevo. Kada ste preklopili prvi put, prvi trokutič malo pritisnite da se lepše rasporedi fil.
7.
Trokutiče složite na pleh obložen hartijom za pečenje, svaki premažite sa jaje izmučeno sa malo ulja.

8.

Peći u zagrejanoj rerni na 190°oko 20-30 minuta ili dok trokutiči porumene ( kod mene su bili gotove za 20 minuta ali zavisi od rerne)
9.
Savjet
Za premaz brašno rastvorite sa malo mleka iz premaza, kako za puding, pa ga onda stavite u smjesu.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari