srijeda, 10. veljače 2016.
SLANI ROLAT! PREDIVAN ROLAT, LAGANI BISKVIT FILOVAN SIROM, SUSAMOM I KIKIRIKIJEM :)))
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
za biskvit
4 kom jaja
2 kašike ulja
2 kašike kisele pavlake
4 kašike brašna
1 kašičica soli
2 kašičice crvene mljevene paprike
za fil
200 g krem sira
3 kašike kisele pavlake
7o g susama
100 g kikirikija
Priprema
1.
Za fil: susam prepeći u suvoj tavi da dobije blago žućkastu boju. Kikiriki sitno isjeckati pa izmiješati sa susamom.
(odvojiti malo za posuti rolat)
Sir izmiješati sa pavlakom, (odvojiti malo za premazati rolat) pa izmiješati sa susamom i kikirikijem.
2.
Odvojiti bjelanca od žumanaca, bjelanca umutiti u čvrst snijeg i ostaviti sa strane. Žumanca umutiti, dodati ulje pa izmiješati, dodati i kiselu pavlaku pa sve izmiješati. Brašno pomiješati sa paprikom i soli, umiješati u smjesu od jaja i sve umutiti. Bjelanca umiješati kašikom, polako da smjesa ostane vazdušasta. Smjesu sipati u pleh 35 x 25 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 C 15-ak minuta.
3.
Pečen biskvit još vruć saviti u rolat zajedno sa papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi.Ohlađen biskvit premazati filom, urolati i ostaviti da se hladi do služenja.
4.
Ako treba duže da stoji npr. preko noći zamotati ga u prozirnu foliju.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari