"

srijeda, 2. ožujka 2016.

UNIVERZALNO TESTO



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






SASTOJCI
840 gr. brasno
240 ml. mleko
240 ml. voda
240 ml. ulje




20 gr. kvasac
5 zlice secer
1 zlica so
1 zumanjak za premazivanje




PRIPREMA
1. U mlaku voda sa 2 zlice secera rastvorite kvasac i ostavite da se malo zapeni. U vanglu stavite brasno u koj ste umesali preostali secer, so - dodajte nadosli kvasac, mleko, vodu i ulje. Zamesite meko ali ipak elasticno testo. Ostavite pokriveno testo da udupla obujam.

2. Kad je testo gotovo, razmesite i sada kreirajte... pogaca, kiflice...
Znam da vi mozete fantasticne pogace isplesti, ja sam danas zamisljala nesto drugo da izvedem od ovo testo, ali me ta dosadna kisa ubila pa tako i moja volja za sve je splasnula - na brzaka sam ovako umotala kiflice pa u modlu naredila....

3. Ostavite da opet vam pogaca ili kiflice da se nadignu, premazite sa umuceni zumanjak, posipite i sa susamom, mak... ili sta vi god zelite, pecite u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni oko 20-35 min.

4. Mozete da radite i male loptice tako sto podelite testo na jednaka dela u velicini koju vi volite ili najvise 16 dela - svaki deo sa rukama rastegnite, stavite fil - najvise volim kad im stavim sir.. zastvorite koricu i opet napravite lopticu i tako redom... naredite u pleh, nek se nadignu, premazite i pecite.... znam da ja da od ovo testo ima da se radi puno toga...
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari