srijeda, 2. ožujka 2016.
KREMASTI KADAIF - EKMEK KADAIF
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
500 g svjezeg kadaifa
250 g putera
200 g mljevenih oraha
agda
450 g secera
350 ml vode
po zelji malo limunovog soka
krema
1 l mlijeka
4 kas. brasna
3 kas. gustina/niseste
150 g secera
1 vanilija secer
po zelji burbon vanilija
1 zumance
dekoracija
2 slag kreme
mljeveni orasi
Priprema
1.
Kadaif malo izsitnite.
Rastopite puter i pospite po kadaifu.
Rukama mijesajte kadaif da se natopi sa puterom.
Rasporedite po tevsiji polovinu kadaifa,pospite sa 2/3 mljevenih oraha.
Stavite drugu polovinu kadaifa i pritisnite malo da se izjednaci.
Pecte na predhodno ugrijanoj rerni ( 180°C), 20tak min dok porumeni.
2.
Dok se kadaif pece napravite agdu .
Prokuhajte secer sa vodom i kuhajte 10 min.
3.
Za kremu uspite zajedno sa mlijekom,brasno,gustin, secer i vanilija secer (ja sam stavila i burbon vaniliju) i zumance u serpu.
Mjesajte zicom dok se zgusne.
4.
Pecen kadaif prelijte agdom.
Odmah mozete sipati vruc fil na kadaif.
Ostavite 1h da se ohladi.
Izmiksajte 2 slag kreme i premazite po ohlajdenom filu.
Pospite sa ostatkom mljevenih oraha.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari