"

subota, 5. ožujka 2016.

TORTA TUFAHIJA SAMA SAM JE SMAZALA KĆERKA NIJE DOČEKALA NI DA JE PROBA...



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna





Sastojci
6-7 jabuka
voda
šećer
orah
grožđice
cimet
Za biskvit
5 jaja
5 žlica šećera



5 žlica brašna
Za ukrašavanje
šlag
šarene mrvice

Priprema
1.
Jabuke oguliti, sredinu izdubiti.
2.
Staviti u višu posudu koja je napunjena s vodom i šećerom, samo da prekrije dno.
Jabuke napuniti s orasima i grožđicama i posuti cimetom.



Peći u pećnici dok jabuke ne omekšaju.
3.
Preliti smjesom za biskvit i peći dok ne bude gotovo. Može se još u biskvit staviti grožđice.
4.
Kada se ohladi, okrenuti kolač naopačke.
5.
i ukrasiti.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari