subota, 5. ožujka 2016.
KREMISIMO KOCKE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 žlice Gussnela Dolcela
100 g šećera
1 l mlijeka
250 g maslaca
200 g Čokolino namaza
5 krem bananica
100 g čokolade
700 g keksa Petit Beurre
sok od 2 naranče
2 vrećice Šlag pjene Dolcela
250 ml mlijeka
Priprema
1.
Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.
2.
Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.
3.
U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.
4.
U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu.
5.
Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.
6.
Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
7.
Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite.
Savjet
Kolač mora odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari