"

četvrtak, 3. ožujka 2016.

SEČENICA PITA KOJU ĆETE ČESTO PRAVITI I ZA KOJU ĆE VAM MNOGI TRAŽITI RECEPT



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna





Sastojci
5 čaša brašna
1/2 kvasca
3 kašičice soli
voda



ulje, mast
oko 200gr sira

Priprema
1.
Od brašna, soli, kvasca i vode zamesiti testo srednje tvrdoće.
Podeliti ga na 10 loptica.
2.
Svaku lopticu razvući oklagijom. Po 2 kruga spojiti uljem (Ja pomešam malo rastopljene masti i malo ulja). Dobije se 5 malih kora.
3.



Svaku takvu koru još malo razvući oklagijom u veličini tepsije.U podmazanu tepsiju br.28 stavim jednu koru, namažem je uljem i pospem mrvljenim sirom. Tako sa svim korama. Zadnja se ne posipa sirom.
4.
Kad se završi ređanje, pita se iseče na kocke i premaže uljem. Treba malo da odstoji pre pečenja.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari