"

četvrtak, 3. ožujka 2016.

AKO GA NAPRAVITE PO OVOM RECEPTU, SVI ĆE LUDJETI ZA VAŠIM KROMPIROM. IDE KAO PRILOG UZ SVAKO JELO…



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Sastojci
    1-2 kg mladi krompirica
    so biber i vegeta
    malo ulja


 
  2 kasike putera(margarina)
    susama po zelji
    malo suhog persuna (moze i bez njega)

Priprema
    1.
    Krompir skuhajte zajedno sa kozicom (pazite da se neprekuha).
    Maknite sa peci,ocjedite I dodajte hladnu vodu da se prije ohladi.
    Ogulite krompir I stavljajte u vatrostalnu posudu u koju ste stavili puter I ulje.
    Dodajte zacine I susam.


 
 Promjesajte I pecite na 250C dok krompir nedobije boju.
    Povremeno izvadite I prebacite ga u tepsiju.
    Na kraju pospite persunom,ponovo prebacite ili izmjesajte lagano.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari