"

subota, 12. ožujka 2016.

"ŠAHOVNICA" S LINO LADOM









SASTOJCI
za osnovnu smjesu
16 žlica šećera
1 vrećica Dolcela vanilin šećera
1 vrećica Dolcela burbon vanilije



7 žlica vode
250 g margarina
17 žlica mlijeka u prahu
3 žlice Lino lade milk
20 dkg kokosa

za oblikovanje kuglica
10 - 15 dkg cijelih lješnjaka
7 dkg kokosa
5 dkg čokolade s lješnjacima
prstohvat cimeta u prahu



PRIPREMA
U posudu staviti šećer, vanilin šećer, burbon šećer, vodu i margarin. Sve zajedno kuhati na laganoj vatri dok se margarin potpuno ne rastopi.

Skinuti s vatre i u vruće dodati mlijeko u prahu i Lino ladu milk. Dobro promiješati te dodati kokos. Miješati kuhačom dok smjesa ne postane jednolična.

Ostaviti smjesu na hladnome nekoliko sati (najbolje 4-6 sati) ili preko noći. Kad se smjesa ohladi, postat će gusta i moći će se od nje oblikovati kuglice.

Oblikujte kuglice "valjajući" ih rukama. U sredinu svake kuglice možete staviti po jedan lješnjak, badem ili polovicu oraha, a mogu biti i prazne.

U jednu posudicu si nasipajte kokos. U drugu posudicu sitno naribajte čokoladu s lješnjacima i u nju dodajte prstohvat cimeta u prahu. Pomješajte naribanu čokoladu i cimet. Pola kuglica ovaljajte u kokos, a pola u naribanu čokoladu s cimetom.

Kuglice stavite u papirnate košarice, i poredajte naizmjenično bijele i smeđe, kako biste dobili
efektnu slatku "šahovnicu".
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari