utorak, 1. ožujka 2016.
ROLO PILETINA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci 4 osobe
4 kom pilećih fileta/600g
250g graška
250g krumpira
2 srednje mrkve
1 luk
2 češnja bijelog luka
1žlica nasjeckanog peršina
2žlice maslinovog ulja
Marinada:
3 žlice maslinovog ulja
1žličica timijana
1žličica cumina
1žličica mljevenog pimenta
sol,papar
Ostalo:
2dl vode
1žličica koncentrata rajčice
Priprema
1.
Narezite krupir na kockice ,isto napravite i sa mrkvom.Stavite povrce kuhati u slnu vodu desetak minuta,prije kraja kuhanja dodajte smt+rznuti grasak.Dobro ocijedite stavite u zdjelu.
Narezite pileca prsa na snicle.
2.
U posudu stavite maslinovo ulje ,sol,papar,mljevenu slatku papariku /moze i malo ljute po uksusu ,mljeveni kumin i mljeveni piment.Sve dobro dobro promijesajte .Marinierajte pilece filete u marinatu nekih 15 min.
3.
Na sitno nasjeckajte luk ,cesnjak i persin dodajte u kuhanu mrkvu i krumpir ,lagano pososlite ,poparite pa pokapajte sa malo maslinovog ulja .Promijesajte.
U svaki filet dodajte zlicu -dviju nadjeva od povrca ,zavijte u roladicu .Stavite u lagano nauljeni protvan ,ostatak povrca stavite oko mesa .
U zdjelicu stavite vodu i koncentrat rajcice razmutite pa prelijte meso i povrce.
Pecite oko 30 min/200C/dok meso ne dobije finu boju.
4.
Servirajte toplo uz neku salaticu.
Povrce povecavajte ili smanjujte po ukusu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari