utorak, 1. ožujka 2016.
DUNAVSKI VALOVI – JOS JEDNA VERZIJA :)
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci 6 osoba
Biskvit:
3 jaja
12 zlica secera
15 zlica ulja
15 zlica mlijeka
15 zlica brasna
1 prasak za pecivo
malo kakaa
3 zlice mlijeka za drugi dio biskvita
Krema:
7 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije i 6 kasika secera
150 g maslaca
1 staklenka kompota od visanja bez kostica
Ganache krema
200 ml vrhnja za šlag
200 g cokolade za kuhanje
Priprema
1.
Umutiti snijeg od 3 bjelanjka dodati secer i dobro izmutiti te u to dodati 3 zumanjka. Umijesati ulje, mlijeko, te lagano umutiti brasno s jednim praskom za pecivo.
2.
Smjesu podijeliti u 2 dijela u jedan dio staviti malo kakaa i 3 zlice mlijeka.
3.
Prvu smjesu staviti peci 10 min dok se lagano ne uhvati korica, izvaditi iz rerne i posuti po kolacu iscijedjene visnje iz kompota te preliti preostali tamni biskvit. Staviti ispeci do kraja.
4.
Kad je gotovo na vruce preliti sok iz kompota moze s malo ruma, al ne mora.
5.
Za to vrijeme skuhati puding u mlijeku, onako kako pise na vrecici, sa secerom, staviti ohladiti i u skoro ohladjeno umijesati maslac. Kremu staviti na biskvit i preliti s ganache kremom, koju napravite tako da stavite vrhnje za kuhanje na vatru da pusti jedan do dva kljuca, skinete s vatre i umijesate cokoladu, te prelijete preko kolaca.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari