"

ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

POSNI TROSTRUKI UŽITAK











Ovo je inace jedan od mojih omiljenih kolaca. Onda sam ja morala malo da izmenim pravi recept trostrukog uzitka da bih dobila ovaj moj posan bez mleka i jaja... Mogu samo da kazem da je odlican,nema nikakve razlike izmedju ovog i pravog trostrukog uzitka,mozda je ovaj i lepsi

Sastojci
BISKVIT
 6 kasika kristal secera
 50ml ulja
 1dcl kisele vode
 4 kasike przenih,mlevenih lesnika
 150g brasna


 1 prasak za pecivo

KREMA
 6dcl mleka od soje ili pirinca
 10 kasika kristal secera
 2 pudinga od vanile
 malo arome vanile
 200g margarina
 100g posne cokolade

JOS..
 oko 200g posnog keksa
 malo vode(za umakanje petit keksa)


 malo arome ruma

GLAZURA
 100g posne cokolade
 3 kasikice vode
 3 kasikice secera
 50g margarina

Priprema
U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni. Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding. Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne.


Podeliti na dva dela.U jedan deo dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi. U drugi deo dodati malo arome vanile i promesati. Ostaviti da se ohladi. Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti.
Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati petit keks koji smo malo umocili u vodu sa rumom,na keks nanesemo cokoladni fil,a na njega glazura od cokolade.

Izvor:www.coolinarika.com

0 komentari