"

ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

JESENSKI SAN...











SASTOJCI
Za biskvit:
3 kom žumanjka
140 g smeđeg šećera
100 g omekšalog maslaca
3 velike žlice kakaoa
1 žlicu sitno sjeckane tamne čokolade
4 žlice mlijeka
80 g brašna
1/2 omota praška za pecivo
snijeg od tri bjelanjka






za preliti biskvit:
6 žlica vrućeg mlijeka + žlica ruma

Krema:
2 kom jaja
4 ravne žlice oštrog brašna
1 omot vanili šećera + 2 velike žlice šećera
3 dl mlijeka
120 g maslaca
250 g gotovog kesten pirea




Glazura:
4 žlice nugata(Nutella ili po želji)
1 dl tekućeg slatkog vrhnja
za ukras po želji ribana čokolada,tučeno slatko vrhnje

PRIPREMA
1. Pjenasto izmješajte omekšali maslac sa šećerom dodajući jedan po jedan žumanjak,dodati mlijeko i mješavinu od brašna,kakaoa i praška za pecivo,lagano izmješajte u u ujednačenu masu,dodajte sjeckanu čokoladu i žlicu po žlicu čvrso tučenoga snijega od bjelanjaka.

Lim 25x30 cm premažite masnoćom i pospite krušnim mrvicama,isipajte smjesu,poravnajte i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 C oko 25-30 min.dok se rubovi biskivita ne odvoje od stijenki lima.

2. Prokuhajte mlijeko i rum,i pečeni vruć kolač odmah ujednačeno prelijte mlijekom i rumom.Ostavite ga hladiti.

3. Za kremu mikserom pjenasto izmješajte jaja sa dvije žlice šećera,brašnom i vanili šećerom,zakuhajte ovu smjesu u kipućem mlijeku,kuhajući dok god se krema fino ne zgusne.Maknite sa vatre,pokrijte prozirnom folijom da biste izbjegli stvaranje kožice na kremi i ostavite ju hladiti.
4. Pjenasto izmješajte maslac,dodajte kesten pire,i mikserom primješajte kuhanoj ohlađenoj kremi.
Gotovom kremom premažite biskvit.








5. Za glazuru na pari otopite Nutellu i slatko vrhnje,lagano mješajući dok ne dobijete finu glatku masu,maknite sa pare,malo ju ostavite da se prohladi i tada njome prelijte kolač.
Kolač ostavite najmanje 2 h u hladnjaku,najbolje je kolač napraviti dan ranije da se dobro ohladi.
Ukrasite ga po želji tučenim vrhnjem ili naribanom čokoladom-

6. Na kraju uživajte samo, u slast!

Izvor: coolinarika.com

0 komentari