"

ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

ČOKO PITA

1426239_1309398195742475_393738902175416000_n










Najdraži su mi kolači sa čokoladom,nije važno koje vrste:-) ovaj put je to bila čokoladna pita s kojom se nakon nekoliko laganijih kolačića,vraćamčokoladi. dok još nije postalo prevruće:-D

Sastojci
PRHKO TIJESTO:
500g. brašna
200g. margarina ili maslaca
160g. šećera
1 prašak za pecivo
0,5dl. mlijeka
2 žumanjca
1 vanilin šećer
1 žlica kiselog vrhnja
ČOKO-FIL:
300g. napolitanki s čokoladom
200g. tamne ili mliječne čokolade
2.5dl. mlijeka
1 žlica ruma
2 žlice gustina
7 žlica šećera
2 žlice kakaa u prahu
1 vanilin šećer
2 bjelanjca

Priprema
1.
PRHKO TIJESTO:
Izradite rukama brašno s margarinom usitnjenim na komadiće. dodajte šećer i prašak za pecivo,i opet izradite smjesu. Mlijeko,vrhnje i žumanjke lagano umutite,ulijte u smjesu,dodajte vanilin šećer,i zamijesite jednolično,glatko tijesto.
2.
Tijesto podijelite na pola,zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku oko pola sata.
Napravite fil za to vrijeme.
3.
ČOKO-FIL:
Sameljite napolitanke(ja sam koristila štapni mikser). mlijeko sa čokoladom i šećerom stavite na laganu vatru. u napolitanke dodajte rum,gustin,kakao i vanilin šećer. lagano promiješajte. kad mlijeko zakipi i otope se čokolada i šećer,maknite s vatre i prelijte preko napolitanki. miksajte najvećom brzinom dok se sastojci dooobro ne povežu. ostavite smjesu da se malo ohladi.
4.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte na veličinu pleha.(18x28cm.) stavite u pleh obložen papirom za pečenje (tijesto treba prekrivati unutarnje rubove pleha).
Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg i umiješajte žlicom u čoko fil.
5.
Na tijesto ravnomjerno rasporedite fil. drugu polovicu tijesta razvaljajte i pažljivo stavite preko fila. lagano utisnite po rubovima,izbodite vilicom na nakoliko mijesta i stavite u pećnicu na 200°C dok gornja kora lagano ne porumeni. fil mora ostati malo mekši,”drhtav” na dodir,hlađenjem se stegne.
6.
Gotov kolač ostavite da se hladi u plehu. kad se ohladi,okrenite ga na odgovarajuću podlogu/tacnu,tako da gornja kora sada bude doli. Prelijte glazurom,ili pospite šećerom u prahu.
Posluživanje
Pita je svakim danom sve mekša i ukusnija,pa koliko izdrži:))
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari