subota, 5. ožujka 2016.
BOEM
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
Tijesto:
10 bjelanjaka
28 dkg šećera
28 dkg prženih mljevenih lješnjaka
2 žlice kakaoa
1 žlica brašna
1/2 pr.za pecivo
Krema:
1 l mlijeka
20 dkg šećera
1 puding od vanilije
6 žlica brašna
10 žumanjaka
20 dkg margarina
5 dkg maslaca
2 štangice čokolade za kuhanje
Za posipanje:
lješnjaci ili ribana čokolada
Priprema
Tijesto:
1.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i dodajte šećer pa još dobro izradite
2.
Posebno izmiješajte brašno, pr.za pecivo i kakao pa sve zajedno prosijati
3.
U bjelanjke i šećer dodati pržene mljevene lješnjake i još izmješati
4.
Na kraju lagano umiješati brašno sa ostalim sastojcima
5.
Podijeliti na tri dijela(mjeriti većom žlicom da dobijete jednake dijelove)
6.
Na papiru za pečenje peći kore jednu po jednu na 180 C 20 minuta ili ako imate pećnicu sa ventilatorom onda na 170 C(vrući zrak za tri razine) isto 20 minuta
Krema:
7.
Jedan dio mlijeka izmješati sa svim sastojcima osim margarina, maslaca,čokolade i skuhati u preostalom zakuhanom mlijeku.
8.
U hladnu kremu umiješati izrađeni margarin i maslac i podijeliti na tri jednaka dijela.
9.
U jedan dio staviti otopljenu čokoladu
10.
Slagati: kora-žuta krema-kora-čokoladna krema-kora-žuta kema
11.
Posipati sa lješnjacima ili ribanom čokoladom
Posluživanje
Jedan savjet za kremu: Kada ju podijelite na tri dijela i kada u jedan stavite čokladu taj dio kreme će biti čvršći od onog žutog dijela.Zato umiješajte,kada odvojite ovaj dio u koji ide čokolada,još kockicu margarina.To sam sama dodala jer onda imam sva tri dijela kreme jednake čvrstoće.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari