ponedjeljak, 11. siječnja 2016.
OBLATNE SA COKOLADOM I ORASIMA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
Fil:
300 grama secera
3 dcl mleka
250 grama margarina ili putra
1 kasikica kakaoa
3-4 rebra cokolade
2 vanilin secera
250 grama mlevenih orasa
200 grama mlevenog keksa
po zelji rum
+ 1 veliko pakovanje oblatni
Priprema
1.
U vecu serpu staviti 300 grama secera i 3 dcl mleka da prokuvaju.
2.
Dodati 1 iseckan margarin, kakao i 3-4 rebra cokolade i nastaviti kuvati na laganoj vatri nekih 10-ak minuta. Umesati 2 vanilin secera.
3.
Ostaviti da se malo prohladi i u mlak fil umesati mlevene orase i kekse. Po zelji dodati ruma.
4.
Mlak fil namazati na oblatne. Oblatne pritisnuti sa necim teskim i ostaviti da odstoje.
Posluživanje
Jedan deo orasa se moze zameniti sa kokosom, lesnjacima ili bademima.
Ovde ima mnostvo recepata za oblatne pa pretpostavljam da slican, ako ne i isti recept vec postoji.
Meni su ove oblatne fine nakon 2 dana kad malo odstoje. Ako zelite da pre omekane, probajte da se fil samo malo prohladi.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari