"

ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

KINDER PINGUI




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna





Sastojci
biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica hladne vode
6 žlica glatkog brašna
2 žlice kakaa
1/2 prašak za pecivo
fil


5 dcl vrhnja za šlag/mliječno ili biljno
1 vrećica/10 g mljevene želatine
glazura
200 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
4 žlice ulja

Priprema
Biskvit
1.


Žumanjke i šećer dobro izmiješajte električnim mikserom Dodajte vodu, suhe sastojke prosijte i izmiješajte u posebnoj posudi, zatim ih dodajte u smjesu. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka.
Krema
1.

Želatinu prelijte s 4 žlice hladne vode, pustite je 10 minuta da nabubri pa je otopite na laganoj vatri.
Slatko vrhnje istucite ručnim mikserom pa mu dodajte otopljenu želatinu.
Čokoladu i maslac otopite na pari pa izmiješajte s uljem.

Slaganje
1.

Biskvit prerežite tako da dobijete dvije jednake kore. Prvu koru namažite polovicom šlaga, prelijte s polovicom glazure zatim staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne.
Izvadite iz hladnjaka,  glazuru premazati šlagom, pokriti drugom korom i preliti preostalom  glazurom.
Posluživanje
Gornji biskvit možete premazati tanko s dvije žlice šlaga, tako će  se glazura bolje primi za kolač.

Ako koristite mliječno slatko vrhnje obavezno ga zasladiti s par žlica šećera.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari