subota, 23. siječnja 2016.
NAOČITI KOLAČ
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
Bijeli biskvit:
6 bjelanjaka
200 grama šećera
50 grama brašna
150 grama gustina
1 žlica octa
1/2 čajne žličice praška za pecivo
Crni biskvit:
6 jaja
150 grama šećera
150 grama brašna
2 žlice kakaa
1 čajna žličica praška za pecivo
Krema:
7 dcl mlijeka
200 grama šećera
6 žumanjaka
7 žlica brašna
2 vrećice vanili šećera
250 grama maslaca ili margarina
Priprema
1.
Za bijeli biskvit izmiksajte bjelanjke pa malo po malo dodajte šećera, ocat, te prosijano brašno sa gustinom i praškom za pecivo umješajte lagano žlicom.
2.
Za crni biskvit izmiksajte bjelanjke čvrsto sa šećerom pa dodajte jedan po jedan žumanjak i na kraju prosijani kakao sa brašnom i praškom takđer lagano umješajte sa žlicom.
3.
U kalup veličine otprilike 25x35 stavite pek papir. Stavite jednu žlicu bijele smjese pa do nje žlicu crne i tako tok ne popunite pravi red. Drugi red slažite obrnuto, na bijeli biskvit stavite crni a na crni bijelu smjesu.
4.
Uzmite neku dugačku iglu i lagno išarajte gornji dio.
Pecite na 180 stupnjeva oko 35-40 min.
5.
Biskvit naopako okrenite na drugi papir i pričekajte da se dobro ohladi.
Izrežite na tri dijela.
6.
Za kremu izmješajte žumanjke i brašno sa 4 dcl mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa kad počne kuhati dodajte dio sa žumanjcima i mješajte dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodajte dobro izmiksani maslac žlicu po žlicu dok se dobro ne izmješa.
7.
Kremu podjelite na dva dijela pa namažite biskvite.
8.
Pokrijte sa gornjom korom i ostavite da se dobro ohladi.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari