"

subota, 23. siječnja 2016.

BOSANSKI LOKUMI - RECEPT JOS OD MOJE BAKE KO ZNA KOLIKO STAR…TOPE SE U USTIMA,STO DUZE STOJE TO SU BOLJI



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







SASTOJCI
500 g maslaca (omeksanog na sobnoj teperaturi)
4 kasike secera u prahu
1 kg brasna
1 kasicica soli
secer u prahu



PRIPREMA
Od gore navedenih sastojaka napraviti tijesto koje moze da se oblikuje a da se ne rasipa.

Ja obicno pravim jednu duzu traku debljine prsta i sijecem ukoso na nakih 5-6 cm duzine.

Redati ih u neneamscenu tepsiju.



Peci ih tj.susiti na 120 stepeni oko 4 sata.

Kada su peceni malo prohladjene uvaljati u secer u prahu.

Mogu da stoje i do 3 mjeseca i sve su bolji sto duze stoje.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari