subota, 23. siječnja 2016.
BOSANSKI LOKUMI - RECEPT JOS OD MOJE BAKE KO ZNA KOLIKO STAR…TOPE SE U USTIMA,STO DUZE STOJE TO SU BOLJI
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
500 g maslaca (omeksanog na sobnoj teperaturi)
4 kasike secera u prahu
1 kg brasna
1 kasicica soli
secer u prahu
PRIPREMA
Od gore navedenih sastojaka napraviti tijesto koje moze da se oblikuje a da se ne rasipa.
Ja obicno pravim jednu duzu traku debljine prsta i sijecem ukoso na nakih 5-6 cm duzine.
Redati ih u neneamscenu tepsiju.
Peci ih tj.susiti na 120 stepeni oko 4 sata.
Kada su peceni malo prohladjene uvaljati u secer u prahu.
Mogu da stoje i do 3 mjeseca i sve su bolji sto duze stoje.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari