"

subota, 12. prosinca 2015.

VOĆNA TORTA. VRIJEME PRIPREME 15 MINUTA.















SASTOJCI
1 pakovanje rozen kora
1 kg jagoda


 
2 kisele pavlake
500g šlag pene
200g šećera u prahu
300 ml kisele vode


 
PRIPREMA
Šlag umutite sa hladnom kiselom vodom.

Dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku i sve lepo sjedinite. Jagode iseckajte na kolutove.

Razdvojite rozen kore i filujte ih sledećim redom
na prvu koru premažite deo fila, zatim stavite drugu koru, pa malo fila, pa jagode, pa još malo fila da bi se treća kora zalepila. Ponavljajte postupak dok se utroše svi sastojci.

Ovu tortu je najbolje ostaviti u frižideru preko noći da se lepo stegne i da kore omekšaju.

Dekorišite tortu šlagom ili crvenom glazurom

izvor:coolinarika.com

0 komentari