četvrtak, 10. prosinca 2015.
LINO TORTA OD PALAČINKI
SASTOJCI
Za palačinke
200 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
200 g brašna od slanutka
2 jaja
malo soli
700 ml mlijeka
ulje za pečenje
Za premazivanje
150 g Lino lade milk
150 g Lino lade nougat
PRIRPEMA
Pšenično i slanutkovo brašno pomiješajte, dodajte jaje, malo soli i mlijeko te umijesite glatku smjesu koju ostavite stajati 10 minuta. Ispecite na tavici 12 palačinki (Ø 22 cm).
Na tanjur za tortu stavite prvu palačinku, tanko premažite Lino ladom milk, prekrijte drugom palačinkom koju premažite Lino ladom nougat. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sastojke.
Tortu ohladite, a zatim razrežite na 12 dijelova. Svaki komad malo odmaknite, a da ostane oblik torte.
POSLUZIVANJE
Čokoladu otopite na pari i razlijte na podlogu (npr. papir za pečenje). Dok je čokolada još podatna izrežite slova, imena ili neke druge ukrase koje ćete ohladiti i staviti na tortu.
SAVJET
Umjesto tijesta od slanutka možete koristiti Mješavinu za palačinke Podravka.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari