petak, 4. prosinca 2015.
GANACHE KEKS TORTA! FINA I JEDNOSTAVNA TORTA,KREMASTA I ČOKOLADNA,S DVIJE KREME JEDNA SE RADI S ČOKOLADNIM MLIJEKOM I ČOKOLADOM,A DRUGA GANACHE KREMA,TORTA JE GOTOVA ZA POLA SATA
Sastojci
800g. petit-beurre keksa s okusom maslaca
krema1
800ml. čokoladnog mlijeka
10 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
250g. maslaca ili margarina za kreme-kolače
200g. tamne čokolade za kuhanje
krema 2
500ml. vrhnja za šlag
250g. tamne čokolade za kuhanje
4 žlice šećera u prahu
4 žličice mljevene burbon-vanilije
Priprema
1.
krema 1
čokoladno mlijeko,šećer,vanilin šećer,čokolade za kuhanje i maslac stavite na vatru i mješajte smjesu
kada krema zakipi,sklonite s vatre i malo prohladite.
2.
kekse izlomite na veće komade i stavite u veliku posudu,lagano ih prelijte s malo prohlađenom čokoladnom kremom.uzmite dvije drvene kuhinjske žlice,pa sve izmješajte.
3.
smjesu istresite u pleh-25x35cm.-ja sam koristila okrugli za tortu-28cm.tortu poravnajte i neka se malo prohladi-15. minuta.
4.
u međuvremenu vi pripremite
krema 2
u posudu uspite vrhnje za šlag,neka kuha do vrenja,uz stalno mješanje,prelijte preko izlomljene čokolade i mješajte sve dok se ne istopi cijela čokolada.
5.
gotovu ganache-kremu lagano prelijte preko pripremljene torte.ohladite je prvo na sobnoj temperaturi,pa je tek onda stavite u frižider.
6.
drugi dan je spremna za posluživanje.
Posluživanje
možete je raditi i s bijelom čokoladom,ako više volite,s tim da prvu kremu radite s običnim mlijekom i dodate bijelu čokoladu,isto tako i ganache-kremu dodate bijele čokolade..
petit-beurre keks možete zamijeniti s plazmom,albert keksom,sport ili sl.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari