nedjelja, 6. prosinca 2015.
ČOKOLADNE KOCKE BEZ JAJA
SASTOJCI
Za kolač:
200 gr brašna
2 kašičice sode bikarbone
4 kašike kakaa
4 kašike mlevenih oraha ili lešnika
2,5 dl tečnog jogurta
1 dl ulja
8 kašika šećera
4 pune kašike pekmeza
Za preliv:
100 gr margarina ili maslaca
100 gr čokolade
3 kašike kakaa
3 kašike šećera
1 dl mleka
PRIPREMA
1. U činiju za mućenje staviti tečne sastojke: jogurt, pekmez, ulje i šećer i izmiksirati.
Zatim dodati brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i orahe i dobro izmešati da se sve lepo poveže, mikserom ili žicom.
2. Smesu izliti u pleh (20x28 cm) obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vodite računa da se kolač ne prepeče, čim počne da se odvaja od stranica pleha, gotov je.
3. Dok se kolač peče, u manjoj šerpici na vatri otopiti margarin, šećer, mleko, kakao i čokoladu izlomljenu na kockice.
Čim se kolač ispeče, izbockati ga čačkalicom ili viljuškom i preliti preko njega topao preliv.
Posuti čokoladnim mrvicama ili mlevenim orasima i ostaviti ga da se dobro ohladi pre serviranja.
Posluživanje
Kolač je veoma jednostavan a mek i ukusan, posebno kada se dobro rashladi.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari