nedjelja, 6. prosinca 2015.
KOKOS TART
SASTOJCI
Kora:
100gr mlevenog keksa
150gr ovsenih pahuljica
60gr šećera u prahu
100gr margarina
Fil:
1 lit mleka
120gr pudinga od vanile
30gr gustina
250gr šećera
100gr kokosa
150gr margarina
PRIPREMA
Ovsene pahuljice malo propržiti u tiganju da blago porumene. Zatim ugrubo samleti u blenderu..
Kora:
Margarin otopiti i pomešati sa keksom, šećerom i pahuljicama. Koristila sam kalup sa odvojenim dnom, vrlo je praktičan i može se naći po povoljnim cenama (slika 2). Smesu staviti u kalup i dobro je izravnati (slika 3)
Fil:
Odvojiti malo mleka, a ostatak zakuvati. U odvojeno mleko staviti vanil puding, gustin i šećer. Kad mleko prokuva dodati smesu i mešati dok se ne zgusne. Zatim dodati kokos, dobro promešati i ostaviti da se ohladi.Kad se fil ohladio dodati umućen margarin.
Fil staviti preko kore, izravnati i posuti sa kokosom
Izvor: coolinarika.com
0 komentari