"

ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

JULKA ŠNITE SA LISNATIM TIJESTOM

julka-snite-juliska















Moja mama je puno puta znala praviti ovaj kolač, koji je jednostavan, a veoma zahvalan. Često mi je predlagala da napravim Julka šnite, tako da su napokon i one došle na red. Vjerovatno je puno vas čulo za ovaj kolač, tako da znate o čemu pričam. Moram priznati da druge nisam probala, ali ovaj je definitivno pun pogodak i preporučujem ga svakako, ako ga razmišljate praviti. Ima ga dosta, kad odstoji mekan je i Julka šnite definitivno su kolač koji se ponovo pravi.



SASTOJCI

1 pakovanje lisnatog tijesta
BISKVIT:
5 jaja
20 dkg šećera
5 dkg kakaa
7,5 dkg mljevenih oraha
16 dkg brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica prezli
FIL:
½ l mlijeka
4 žlice brašna
20 dkg šećera
1 vanilin šećer
25 dkg margarina
par kapi limuna
KAKO PRIPREMITI LISNATO TIJESTO
1. Odmrznite tijesto.
2. Pošto imate u pakovanju dva komada tijesta, jedan dio stavite na pobrašnjenu površinu.
3. Izvaljajte ga na veličinu tepsije od rerne, najveće što imate.
tijesto na dasci






tijesto na dasci

4. U tepsiju postavite masni papir, te na njega postavite izvaljano tijesto.
razvučeno tijesto







razvučeno tijesto

5. Krajeve tijesta poravnajte nožem uz rub tepsije.
6. Vilicom izbockajte tijesto da se ne bi dizalo prilikom pečenja.

izbockano tijesto

7. Pecite na 200 stupnjeva, kratko dok lagano ne porumeni.

pečeno lisnato tijesto








pečeno lisnato tijesto

8. Ponovite isto sa drugim dijelom tijesta.

TAMNI BISKVIT SA ORASIMA
1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i pjenasto izradite.
4. Dodajte kakao, mljevene orahe, pomiješano brašno sa praškom za pecivo i prezle, sve izmiješajte.
5. Ubacite bjelanjke i kuhačom sve sjedinite.
kakao baza







kakao baza

6. Stavite peći u istu tepsiju kao i lisnato tijesto, na masni papir.
biskvit u pripremi









biskvit u pripremi

7. Pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.
tamni kakao biskvit








tamni kakao biskvit

JEDNOSTAVNI BIJELI FIL
1. Brašno, šećer i vanilin šećer pomiješajte sa malo mlijeka, ostalo stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko ubacite pripremljenu smjesu i kuhajte.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Izradite margarin i pomiješajte sve zajedno.
5. Dodajte par kapi limuna, sve sjedinite.
fil sa mlijekom










fil sa mlijekom

KAKO SLOŽITI JULKA ŠNITE
1. lisnato tijesto
2. fil
3. biskvit
4. fil
5. lisnato tijesto
6. po želji prije rezanja posipati šećerom u prahu
mazanje-lisnatog






mazanje-lisnatog

SAVJETI ZA BOLJI KOLAČ
1. Kada složite kolač i stavite u frižider, bilo bi dobro staviti nešto teško na njega da ga malo stisne.
2. Rezati idući dan nakon što malo odstoji, sjedini se i omekani.

Julka šnite su jedan od onih kolača kojeg u bilježnicama imaju naše mame i bake. Da li vi imate neki kolač iz bilježnice koji posebno volite?

0 komentari