"

četvrtak, 26. studenoga 2015.

FILIJA :-)













SASTOJCI
Testo:
2 jaja
2 case brasna
1/2 praska za pecivo
1/2 pavlake/vrhnja
1 kasika ulja
prstohvat soli
2 case mleka


 

Fil:
3 jaja
300-400 g sira
1 jogurt
so/po ukusu


 

PRIPREMA
1. Rernu ukljuciti na 220,a prethodno resetku podici na najvisu poziciju.
Manji pleh ili pekac podmazati uljem.
*Ja sam pekla u okruglom plehu (28)

2. Za testo, brasno pomesati sa pr.za pecivo,dodati pavlaku,ulje.so i mleko.
Izmesati da nema grudvica.
Na kraju dodati jaja i sve lepo sjediniti.
Za fil, pomesati jaja i sir,posoliti po ukusu i dodati jogurt.

3. U podmazan pleh sipati tanko testo i zapeci ga 10 minuta,da blago porumeni.
Zatim,namazati tanko fil, preliti tanki sloj testa i ponovo zapeci 10-ak minuta.
Ponavljati dok se sve ne utrosi.
Kad se poslednji sloj prelije zapeci 10 minuta, staviti pleh na srednji nivo i peci još 15 minuta.
Malo ohladiti, iseci i degustirati..

Izvor: coolinarika.com

0 komentari