"

ponedjeljak, 22. veljače 2016.

Torta sa medom i orasima



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Sastojci
ZA KORE:
3 jajeta
1/2 čaše (2 dl) šećera
2 kašike meda
1 kašičica sode bikarbone
125 gr margarina
1 dl ulja
200 gr mlevenih oraha
150 gr brašna

ZA KREM:
4 dl mleka
100 gr šećera
1 puding sa ukusom karamela
125 gr margarina




Priprema
1.

U sud stavite med i sodu bikarbonu da se karamelizuje, pa kada počne da peni dodajte šećer i margarin i mešajte dok se sve ne otopi i sjedini a zatim dodajte ulje, promešajte pa sklonite sa vatre. Posebno mikserom penasto umutite jaja, dodajte brašno i mlevene orahe i lagano umešajte. Ovu smesu dodajte predhodnoj smesi, sve mikserom sjedinite i izlijte u četvrtast ili pravougaoni pleh, predhodno obloženog pek papirom. Pecite koru oko pola sata na 180 st.
Za krem stavite šećer da se (otopi) tj. karamelizuje, pa dodajte 4 dl mleka. Sklonite sa vatre da ne iskipi, zatim vratite, pa kuvajte dok se sav karamel ne otopi. Posebno izmešajte puding sa ostatkom mleka, pa ga dodajte vrelom karamel mleku. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa vatre. U mlak krem dodajte margarin, pa sve dobro umutite mikserom.

PS. Pečena kora je u početku tvrđa ali će stajanjem omekšati i biti sipkava i meka

2.

Ohlađenu koru uzdužno presecite dva puta, da dobijete 3 kore. Na odgovarajuću tacnu, stavite prvu koru, premažite je filom, zatim drugu koru i nju premažite filom i na kraju treću koru, koju takođe premažete filom. Ostavite da kolač odstoji nekoliko sati, pa ga secite na željene kocke.
PS. Kore su u početku malo tvrđe zbog meda, ali će nakon stajanja biti mekane i sipkave.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari