"

ponedjeljak, 22. veljače 2016.

ČUPAVCI



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







za pripremu.
Sastojci  10 osoba
Biskvit - 3 jaja - 16 kašika brašna - 13 kašika ulja - 10 kašika šećera - 100 ml mlijeka - 1 prašak za pecivo - 1 vanilij šećer
glazura - 150 g maslaca / butera - 150 g čokolade za kuhanje - 150 g šećera - 200 ml mlijeka - oko 200 g kokosovog brašna


Priprema
1.
PRIPREMA BISKVITA
- umutiti jaja sa šećerom i vanilij šećerom
- neprestano miksajući dodati ulje i mlijeko
- dodati pola količine brašna
u drugu polovicu umiješati prašak za pecivo
- mješati, malo zatim dodati i ostatak brašna s'praškom za pecivo
- tepsiju malo nauljiti i posuti s'malo brašna
- zbog rezanja biskvita u kocke po mogučnosti uzeti četvrtast oblik tepsije
- jednakomjerno rasporediti tjesto
- peći u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 20 min.
PRIPREMA GLAZURE
- prokuhati mlijeko sa šećerom
- kad mlijeko prokuha dodati maslac i čokoladu
- neprestano mješati dok smjesa ponovo ne prokuha
- smjesu ohladiti da bude mlaka
DALJNA PRIPREMA
- biskvit isto tako ohladiti
- biskvit izrezati na kocke


- zatim kocke bisvita namakati u mlaku smjesu čokolade
- potom ih uvaljati u kokosovo brašno
- ponoviti postupak za svaku kocku bisvita,
previše namočene kocke biskvita malo ocijediti
- čupavce poslužiti ohlađene
- uspješnu pripremu vam želim
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari