ponedjeljak, 22. veljače 2016.
KUHANE SLANE KIFLE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
500 gr brasna
2 zlicice soli
1 zlicica secera
1 vrecica suva kvasca ( 12 gr ) ili 50 g svezeg
50 gr otopljena putera
3.5 dl toplog mleka ( 40 stepeni )
kuvanje:
1 litar vode
1 puna zlica sode bikarbone
2 zlicice soli
premaz:
1 zumanjak
1 zlicica mleka
1 zlicica ulja
1/2 zlicice soli
malo otopljena putera za premaz peceni kifli
Priprema
1.
Pomesajte sve suve sastojke. Dodajte otopljeni puter, toplo mleko ( 40 stepeni ), umesite glatko testo. Testo vise puta udarajte od posudu u posudu u kojoj mesite, i mesite. Prekrite posudu sa testom i pustite da nadolazi testo oko 1 sat.
2.
Od nadoslog testa oblikujte rolat, pa podelite u 12 jednaki delova. Svaki deo tanko rastanjite u elipsu, uvijte u pekarsku kiflu. Prekrijte kifle kuhinjskom kropom dok cekate da voda prokuva.
3.
Pomesajte vodu, sodu bikarbonu i 2 zlicice soli. Kuvajte dok neprokljuca. ubacite po 3 – 4 kifle i kuvajte par sekundi ( kifle ce se podici na povrsinu i tada kuvajte jos kratko, trebalebi da nadodju ), supljikavom zlicom vadite kuvane kifle u namazan pleh sa maslacem. Svaku kiflu premazite mesavinom zumanjka, mleka, ulja i soli ( pomesajte)
4.
Pecite kifle u zagrejanoj pecnici na 22o stepeni 15 – 20 minuta. Pecene kifle premazite blago sa malo otopljena putera.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari