"

petak, 26. veljače 2016.

KOKOSNJAČA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






SASTOJCI
TIJESTO
70 dkg brašna
10 dkg šečera
1 mala žlica soli
10 dkg margarina ili maslaca
1 i 1/2 kom svježeg kvasa 60gr
3 žumanjka
3 žlice ruma
4 dcl mlijeka

FILA
40 dkg kokosa
6 dcl vrhnja za kuhanje
20 dkg šečera
3 bjelanjka

PREMAZ
1 jaje
1 vanili šečer


PRIPREMA
Zamijesi tijesto od navedenih sastojaka i stavi ga na toplo da se diže pola sata.
FILA
Vrhnje za kuhanje i šečer zakuhati do vrenja i u to sipati kokos, dobro promiješati i staviti na hlađenje.
Kad je hladno u smjesu umijesiti snijeg od 3 bjeljanjka.
Jaje i vanili šečer istucite i pripremite za tijesto.
Od ove količine možete dobiti 4 tanje ili 3 deblje vekne ili štruce.
Podijelite tijesto na tri ili četiri jednake loptice i krenite valjati. Izvaljajte tijesto u pravokutnik, premažite ga preljevom od jaja i vanilišečera te po njemu nadjenite filu od kokosa. Zarolajte i stavite u tepsiju koju ste pripremili. Tepsiju možete podmazati masnoćom ili staviti papir za pečenje.
Ponovite postupak još dva ili tri puta.
Premažite štruce jajetom i ostavite da 20-tak minuta.
Prije nego ih stavite peći izbodite je čačkalicom da se tijesto ne odvaja od file.
Stavite peći na 180 C nekih 30 minuta, ovisi o pečnici
Recept mi je proslijedila moja majka a potjeće od njenih Slovenskih prijatelja.
U tijesto možete dodati kakaa ili otopljene čokolade da kontrast bude ljepši. Hvala Bojanci na sličicama i ideji.
Nakon odmrzavanja, uživancija kao da je friško pečena
Kad se lagano prohladi poslužite dragim ljudima.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari