"

petak, 26. veljače 2016.

Pecene, hrskave burek okruglice

3537_1290594034289558_2809040797639026332_n

JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Idealne su za druzenja,mogu se jesti tople ili hladne s umakom od jogurta.Jos jedna turski burek.

Sastojci 4 osobe
Nadjev:
250g mljevenog mesa
1 luk
1žličica maslaca +mlaz ulja
1/2žličice kumina
1/2žličice mljevene paprike/ljuta slatka po izboru
sol,papar
Premaz:
200ml mlijeka
40ml ulja
Ostalo:
5 jufki/tanke
2 jaja
150g krušnih mrvica

Priprema
1.
Pripremite meso:
U tavi zagrijte masalc sa mlazom ulja na njemu izdinstajte sitno nasjeckani luk dok malo ne uvene .Dodajte meso ,przite mijesajuci i rahleci meso da se razbiju velike grudvice.Zacinite solju ,paprom,kuninom,paprikom.Kad jemeso promijejilo boju i izdinstalo se maknite sa strane pustite da se malo ohladi da mozete puniti burekcice.Visk tekucine ako nije ishlapio iscijedite iz tave.
U zdjeli pomijesajte mlijeko i ulje lagano istucite vilocom da se poveze.
Kore premazite DOBRO pripremljenom mjesavinom.

2.
Koru narezite na kriz na cetri dijela.Svaku kocku presavinite na polada dobijete trokut.Na dnu trokuta stavite zlicicu nadjeva od mesa.Savijate na trokut a potom formirajte na okruglo.
Odlozite na protvan na papir za pecenje dok ne potrosite jufke i nadjev.
U zdjelicu razbijte jaja pa ih razmutite sa malo soli.
U drugu zdjelicu stavite mrvice.
Umacite okruglice prvo u jaja potom u mrvice.Sad su dovoljno mekane da ih mozete firmo formirati u kuglicu.
Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 200C/20min./ili dok kuglice ne postane hrskave i promjene boju.

3.
Servirajte uz umak od jogurta i cesnjaka.
Jogurt izmijesajte sa malo soli ,naribanim cesnjakom,maslinivm uljem.Promijesajte servirajte uz okruglice.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari