"

ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

MINJON KOCKE




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







SASTOJCI
Tamni deo
12 (punih) kašika šećera
4 kašike vode
300 gr oraha
100 gr crne čokolade
125 gr maslaca/margarina



Beli deo
12 (punih) kašika šećera
4 kašike vode
300 gr badema
aroma badema
100 gr bele čokolade
125 gr maslaca/margarina

Krem deo
12 (punih) kašika šećera
4 kašike vode
300 gr lešnika
100 gr bele čokolade
125 gr maslaca/margarina



Glazura
150 gr bele čokolade
5 kašika ulja

PRIPREMA
Ušpinujte šećer sa vodom. Šećer špinujete posebno za svaki deo.
Vodite računa da ga ne prešpinujete.
U šećer dodajte ostale sastojke.
Za tamni deo: orahe, čokoladu i na kraju maslac. Mešajte dok se masa ne ujednači. Dobijenu masu razlijte tanko da bude debljine oko 3 mm.

Za beli deo u ušpinovan šećer dodajte badem, belu čokoladu, aromu badema i na kraju maslac. Sve ujednačite i masu izlite preko tamnog dela.
Badem uvek pre nego što ga sameljem ogulim pa propečem u rerni da da lepšu aromu.

Za krem deo u ušpinovan šećer dodajte lešnike, belu čokoladu i na kraju maslac. Najbolje da lešnike pre nego što ih sameljete fino ispečete u rerni, daće lepšu aromu.
Dobijenu masu rasporedite preko belog dela.
Dimenzije tacne u kojoj sam razlivala su 25x35 cm.

Od gore stavite glazuru od čokolade i ulja, koje ste istopili na pari.
Ukoliko želite možete i pre nego što stavite glazuru iseći kolač na kockice, pa svaku kockicu glazirati čokoladom. Samo će vam tada trebati dosta više čokolade za glaziranje.

POSLUZIVANJE
Pre sečenja, ostavite da se kolač stegne. Negova ukupna debljina treba biti kao kod bajadere.
Secite na kockice.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari