ponedjeljak, 4. siječnja 2016.
JADRO OBLATNA SA SMOKAVAMA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
500 gr suvih smokava
200 gr grožđica
400 gr šećera
2 dl vode
250 gr mljevenih oraha
4 lista oblatne
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
PRIPREMA
Suve smokve i grožđice samljeti na mašini za meso.
Šećer i vodu špinovati, pa dodati samljevene smokve i grožđice, miješati da se dobro sjedini. U to dodati mljevene orahe.
Fil podijeliti na dva jednaka dijela. Na list oblatne nanijeti jedan dio fila pa poklopiti sa drugim listom.
Isto uraditi sa preostalim filom i oblatnama.
Oblatne filovati tako da rebrave strane budu vani.
Dobro izraditi margarin sa šećerom u prahu.
Ovim filom premazati jedne nadjevene oblatne pa poklopiti sa drugim.
POSLUZIVANJE
Na oblatnu staviti nešto teško i ostaviti da se stegne.
Sijeći na štanglice.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari