"

ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

KINDER TORTA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Sastojci
Za jednu koru (peku se dve):
10 belanaca
10 kašika šećera
4 kašike oštrog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
200 g pečenih lešnika (krupno mlevenih)
Za krem:
20 žumanaca
15 kašika šećera


3 pudinga od vanile
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
1,5 l mleka
250 g margarina
5 kašika šećera u prahu
250 g čokolade za kuvanje
300 ml slatke pavlake
Još:
400 g nutele
500 g plazma keksa
150 ml mleka za umakanje keksa
Za dekoraciju:
700 ml slatke pavlake
2 kesice šlag krema od vanile
300 ml mleka
celi lešnici

Priprema
Kore
1.


Razdvojte belanca od žumanaca. Od belanaca umutite čvrst sneg postepeno dodavajući šećer. U drugoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i krupno mlevene pečene lešnike (u blenderu) pa ručno umešajte u sneg od belanaca, lagano preklapajući špatulom da ne izlomite sneg. Smesu istresite u papirom obložen pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta, odnosno dok kora blago ne porumeni.
2.
Isti postupak ponovite još jednom za drugu koru.
Krem
1.
Sjedinite 20 žumanaca sa šećerom, mešajući žicom, dodajte prašak za puding i nekih 200 ml mleka od 1,5 litre a ostatak stavite u odgovarajući lonac na šporet da provrije. Ukuvajte smesu žumanaca i pudinga i kuvajte krem na umerenoj vatri uz stalno mešanje žicom, dok se ne zgusne.
2.
U drugi lonac odvojite kutlačom polovinu krema dok je još vreo, i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke. Promešajte da se otopi i lepo sjedini, pa oba lonca sa kremovima prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori korica i ostavite ih da se dobro ohlade.
3.
Omekšali margarin izradite mikserom sa šećerom u prahu, pa polovinu dodajte u ohlađeni žuti krem, a polovinu u čokoladni krem. Penasto izmiksajte.
4.
Na kraju ručno umešajte i umućenu slatku pavlaku u oba krema, dakle, 150 ml u žuti i 150 ml u čokoladni krem. Mešajte vrlo laganim pokretima, ni slučajno mikserom.
Filovanje
1.
Na odgovarajuću tacnu stavite prvu koru.
Premažite je polovinom nutele. Ako je potrebno, prethodno stavite teglu u toplu vodu, da bi se nutela lakše mazala.
Na nutelu namažite polovinu žutog vanilin krema.
Poslažite polovinu plazma keksa umočenog u mleko.
Na keks namažite polovinu čokoladnog krema.
Stavite i drugu koru i ceo postupak ponovite još jednom da utrošite sav materijal.
Dekoracija
1.
Celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i ukrasite po želji. Ja sam kombinovala sa vanilin šlag kremom da bih imala dve boje.
Napomene i saveti:
Umesto lešnika kore možete peći i sa orasima.
Pudinzi mogu biti i svi od vanile. Ili možete raditi recimo sa tri pudinga od vanile i sa 80 g gustina ukoliko niste u mogućnosti da nabavite puding sa ukusom slatke pavlake.
Za krem sam koristila Menaž čokoladu, i Meggle slatku pavlaku.
Za premaz kore preporučujem da ne zamenjujete Nutellu ni jednim drugim čoko namazom, mada možete. ;) Takođe, poželjno je da koristite isključivo plazma keks, ali može naravno i drugi, ili čak bebi piškote.
Posluživanje
Tortu rashladite i najbolje ostavite da prenoći da se prožmu svi ukusi a onda uživajte!;)
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari