"

ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

TAMNI POLJUPCI !




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








SASTOJCI
Za keksice
100 gr przenih ljesnjaka
120 gr secera u prahu
250 gr maslaca
250 gr brasna
1,5 kasikica vanili ekstrakta
50 gr kakaa



Za punjenje
100 gr tamne cokolade
80 ml slatkog vrhnja



PRIPREMA
Prvo proprzite ljesnjake u tavi ili u pecnici.Ohladite ih,odstranite ljusku i sameljite.

Zatim izmiksajte pjenasto maslac sobne temperature i secer u prahu.U to dodajte prosijano brasno i kakao,samljevene przene ljesnjake i vanili ekstrakt.Sve to dobro sjedinite da dobijete fino mekano tjesto od kojeg cete odmah uzimati male komadice i praviti okruglice velicine veceg ljesnjaka.Slazite u dvije velike tepsije od stednjaka oblozene papirom i svaku okruglicu lagano pritisnite prstom,ali ne previse da vam ne budu jako plosnate.Pecnicu ugrijte na 180' i pecite 12-15 min.Sve zavisi kolike su vam okruglice.Moje su bile manje i meni je trebalo 12 min.Nemojte da vas buni sto su keksici jako mekani kada se ispeku ,jer takvi moraju biti!Poslije ce se stvrdniti,zato je vazno da ih ne prepecete.

Dok se peceni keksici hlade pripremite punjenje od cokolade tako sto cete izlomiti tamnu cokoladu i dodati slatko vrhnje ,sve to zagrijati na laganoj vatri dok se cokolada ne otopi i ne dobijete finu sjajnu ,srednje gustu kremicu.

Spricom nanosite na svaku polovinu po malo cokolade i spajajte drugom polovinom.
Od ove mjere ja sam dobila oko 50-ak malih slatkih poljubaca!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari