"

srijeda, 13. travnja 2016.

TEMELJNI RECEPT ZA SLADOLED-DODAJTE U NJEGA ŠTO GOD ŽELITE!

Domaci sladoled






Imam nekoliko recepata za domaći sladoled, ovaj mi je najdraži, jer je univerzalan, temeljni; možete dodati ono što volite ili imate… Ovoga sam puta dodala ono što sam našla u kući… Grožđice, rum, sjeckani orasi...
Sastojci
    Temeljni recept
    1 l. punomasnog mlijeka
    1 vrećica vanilin-šećera
    4 jaja



  350 gr. šećera
    Dodaci
    1. dodatak komadići čokolade i prženi usitnjeni lješnjak
    2. dodatak 1/2 čaše ruma i grožđice
    3. dodatak isjeckano voće po želji


Priprema
    1.
    Jaja dobro izmiksati sa šećerom i vanilin-šećerom. Mlijeko staviti da uskuha, dodati jaja i šećer i na laganoj vatri miješati dok ne zgusne. Skloniti sa vatre i miješati dok se ne ohladi (oko 15 minuta). Zatim dodati ono što želite: rum, čokoladu ili voće.
      2.


 
 Izliti u plastičnu kutiju i staviti na led najmanje 24 sata.
Posluživanje
Izvaditi iz leda najmanje pola sata prije posluživanja.

0 komentari