petak, 15. travnja 2016.
RAFAELO KOLAČ TOLIKO DOBAR DA SE ODMAH POJEO NISAM IMALA VREMENA NI VIŠE SLIKA DA NAPRAVIM
Sastojci:
· 5 bjelanjaka
· 150 grama šećera
· 2 kašike brašna
· 150 grama kokosovog brašna
Čokoladni preljev:
· 150 grama čokolade
150 ml vrhnja za šlag
Fil:
· 5 dcl mlijeka
· 5 žumanjaka
· 1 puding od vanilije
· 2 vanilije šećer
· 150 grama šećera
· 250 grama maslaca
Posip:
· 50 grama kokosovog brašna
Način pripreme:
Umutiti bjelanjke, dodati šećer i sve umutiti u čvrst snijeg. Dodati kokosovo brašno u koje umiješate kašiku brašna. Koristite tepsiji od prilike 30×20 cm. Koru pecite oko 15 -20 minuta na 180 stepeni.
Na pari otopite čokoladu sa vrhnjem za kuhanje da dobijete jednu finu kremu i nanesite je na pečen biskvit. Ostavite u frižider da se krema stisne kako bi mogli nanijeti žuti fil.
Stavite mlijeko da se zagrije a predhodno odvojite oko 1oo ml da možete u njemu otopiti puding. Umutite žumanjke sa šećerom i van.šećer, dodajte im razmućeni puding i sve dodajte mlijeku pa skuhajte kao puding. Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenim maslacem. Nanesite je na kolač. Još stavite odozgo po zelji slag kremu od cokolade i pospite kokosom.
Prijatno!
0 komentari