nedjelja, 17. travnja 2016.
KREMASTI-COKO UZITAK
SASTOJCI
Kora
6 bijelanca
6 kasika secera
3 kasike brasna
3 kasike nutele
200gr mljevenih pecenih oraha ili ljesnika
malo cokoladnog mlijeka za natapanje kore
Fil
700ml mlijeka
2 vanil secera
10 kasika secera
6 zumanaca
2 puding vanila
250gr margarina
100gr bijele cokolade
100gr crne cokolade sa kremom ljesnika
2 kasike nutele
kesica zelatina
4 kesice slag pijene
PRIPREMA
Ubutati bijelanca u cvrst snijeg sa secerom,dodati ostale sastojke i peci u zagrejanoj pecnici na 180 C,dok se ne stvori blaga korica.Ohladiti koru i preliti cokoladnim mlijekom.
Ja nisam imala cokoladno mlijeko pa sam umijesala kasiku nesqvika u malo mlijeka i prelila koru.
Velicina kalupa 28.
Zumanca i puding ubutati,mlijeko,secer i vanil secer staviti da provri,pa umijesati puding i zumanca,skuvati kremu i ostaviti da se ohladi.Ohladjenu kremu podijeliti na dva dijela,u jedan dio dodati 125gr (polA)margarina i otopljenu bijelu cokoladu,dobro izmiksati.
Drugi dio dodati preostalu polovinu margarina,otopljenu crnu cokoladu i nutelu.
Zelatin preliti sa 4 kasike hladne vode i ostaviti 10min da nabubri.Zatim zagrejte zelatin da se otopi i dodajte ravnomjerno u obe kreme,ponovo kratko izmiksati kreme.
Finalni postupak
Kora,zuta krema-crna krema- ostavite par sati da se filovi stegnu,skinite ivice kalupa i tortu premazite slagom,ukrasite po zelji.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari