"

nedjelja, 20. ožujka 2016.

TOTALNO NE - TRADICIONALAN NAČIN UKRAŠAVANJA JAJA...JAKO LIJEPO I LAKO IZVODLJIVO










Sastojci
Jaja
Boja za jaja ( uvijek u paru svijetla i tamna)
Maskirna traka



Malo strpljenja :)

Priprema
1.
Jaja skuhati 'na tvrdo' i ohladiti. Pripremiti maskirnu traku (krep traku za krecenje) i dvije boje za jaja - jednu svijetlu i jednu tamniju (najbolje kontrastne boje).
2.
Traku izrezati u 6 komada od1 cm (ili 0.5 cm) debljine i toliko dugu da se moze omotati oko jajeta poprecno i uzduzno. Znaci za svako jaje treba napraviti 6 trakica.
3.
Prvo omotati jaje poprecno sa tri trakice ali tako da izmedju svake trakice ima prazni prostor. Paziti da traka lijepo prijanja uz jaje. Spustiti u svijetliju boju. Nakon dobijene zeljene nijanse, izvaditi iz boje i ostaviti da se osusi 10-tak minuta.
4.



Prve poprecne trake skinuti. Kad je jaje potpuno suho, omotati ga uzduzno sa preostale tri trakice.Sad jaje potopiti u tamniju boju do zeljene nijanse. Izvaditi i pustiti da se potpuno osusi.
5.
Pazljivo skinuti sve trake i dobicete fini karirani dizajn kao na slici.
Sad na posao, pa mi javite kako su vam izasla! :)
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari