"

srijeda, 16. ožujka 2016.

TORTA FERRERO ROCHER











SASTOJCI
za biskvit
5 jaja
100 g šečera
1 kesiva vanilinog šećera sa ukusom ruma
200 g tostiranih i mlevenih lešnika
25 g ne zaslađenog kakao
35 g brašna
1 kesica praška za pecivo



za fil
200 g omekšalog putera
200 g čokolade ( kod mene je pola sa 70% kakaoa i pola mlečna čokolada )
160 g nutella
60 g napolitanki sa punjenjem od lešnika

za ganache
100 g čokolade sa 70% kakao
50 g mlečne čokolade
25 g putera
60 ml pavlake

i još
12 čokoladnih pralinica Ferrero Rocher



PRIPREMA
Umutiti jaja sa dodatkom šećera i vanile u gustu i svetlu smesu.
U posebnu činiju izmešati lešnike, koje ste pre mlevenja, malo ispekli i oljuštili,brašno, kakao i prašak za pecivo.
Umešati veoma pažljivo, dodavajući malo po malo u umućena jaja.
Podmazati kalup za tortu,  prečnik 22cm i prekriti samo dno sa papirom za pečenje.
Isipati smesu,poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 25 do 30 minuta.
Ostaviti da se ohladi u kalupu, prevrnuti biskvit na žicu za hlađenje i ostaviti da se potpuno ohladi.

Ohlađen biskvit preseći na pola i ostaviti da se i dalje hladi.

Na pari otopiti čokoladu i ostaviti da se ohladi i malo zgusne ali pazite da vam se ne ohladi.
Dodati u čokoladu puter i nutelu i umutiti sa mikserom.
Dodati sitno iseckane napolitanke i sve izmešati sa spatulom.

Staviti na tacnu jedan deo biskvita sipati preko biskvita fil, poravnjati i staviti preko fila drugi deo biskvita i malo pritisnuti rukom.
Ostaviti u frižider nekoliko sati.

Na pari otopiti čokoladu, puter i pavlaku, preliti tortu.
Ukrasiti sa pralinama i ostaviti preko noći u frižider.

Pre služenja torte, najbolje je izvaditi tortu sat dva, pre nego što ćete je poslužiti, inače fil je tvrd ako je sečete odmah po vađenju iz frižidera.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari